Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het museum van het land van Ourthe-Amblève, gewijd aan de regionale archeologie en folklore verwelkomt je in Comblain-au-pont, in de provincie Luik.

Ondergebracht in een 17e-eeuwse pastorie stelt dit museum je een interessante reis voor op ontdekking naar de evolutie van de mens, van de prehistorie tot nu. Het museum stelt een uitzonderlijke collectie van multidisciplinaire opgravingen tentoon die werden uitgevoerd in regionale prehistorische sites uit het paleolithicum, neolithicum en de ijzertijd.

Je ontdekt er niet alleen impressionante stoffelijke resten van de mammoet, de Deningers beer en de holenleeuw, maar ook verschillende stenen werktuigen die de mens tijdens de prehistorie zelf maakte. Meer dan 2000 voorwerpen uit de plaatselijke folklore vullen de rijke archeologische collectie aan.

In het museum worden er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, conferenties en activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Bezoekers met speciale behoeften

Hier vind je faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i label. Raadpleeg de gedetailleerde pagina , je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-30% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod geldig tot 31/12/2024 volgens de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Diensten

Pedagogisch dossier

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden