pdf

Ecomuseum in Le Pays des Collines: terug naar de jaren '50

  • Natuuronderwijs

In het Ecomuseum in Le Pays des Collines beleef je dankzij een intergenerationeel spel en het Maison Louise een onvergetelijk moment met het hele gezin, met klein én groot.

Het Ecomuseum van het Pays des Collines

Het Ecomuseum organiseert tijdelijke tentoonstellingen over het landelijke leven en elke eerste zondag van augustus kan je er het grote Oogstfeest bijwonen.

Echo's van de tijd: een spel voor jong en oud

Eerst kies je je personage: wat dacht je van de avontuurlijke ontdekkingsreiziger? Gooi de dobbelsteen en dan... beleef je samen de ene verrassende ervaring na de andere: je ben leerkracht in een school, je zet koffie, je speelt spelletjes van vroeger, je bouwt een insectenhotel,... Hierdoor word je beetje bij beetje ondergedompeld in het landelijke leven van de jaren '50 en in de natuurpracht van het Pays des Collines.

Het is een uniek spel, op maat ontwikkeld voor verschillende generaties, voor klein en groot, waarbij je bijzondere momenten zal beleven: in het Ecomuseum wordt het verleden weer tot leven gewekt! 

Het Maison Louise

In een oude fermette herbeleef je het landelijke leven van de jaren 1850-1950 door je te laten onderdompelen in een interieur van toen. Er is niets veranderd: water wordt opgehaald met een pomp, de was gebeurt met de hand, de koffie wordt gebrand, gemalen en daarna wordt er cichorei aan toegevoegd! We worden meegenomen naar een verleden dat eigenlijk helemaal niet zo veraf ligt... In het gebouw vind je ook een tabaksfabriek en een droogoven (om cichorei te drogen).

De gids draagt kleren uit de jaren '50 en toont je alle handelingen uit het dagelijkse leven van de jaren '50: koffie malen, brood snijden, ontbijten... De bezoekers mogen de voorwerpen aanraken en dankzij de verhalen van de gids herbeleven ze echt het vroegere leven in het Pays des Collines.

Openingstijden

Van 01 januari tot 31 december 2020.

Geen rondleidingen

Open het hele jaar van maandag tot vrijdag van 10 tot 16.30 uur.

Van de zondag na paasmaandag tot 30 september: zon- en feestdagen, van 14.00 tot 18.00 uur.

Gesloten op zaterdag en tijdens de wintervakantie.

Prijs

Individueel

€ 3
€ 1,5
€ 2,5
Inwoner Pays des Collines: € 2,50

Informatie over de wandeling

Duur

Minimumduur1:30
Maximumduur2:00

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Animatie
  • Bibliotheek of documentatiecentrum
  • Educatieve dienst
  • Rondleiding voor groepen

Voorzieningen

  • Cafetaria
  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking tweewielers
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.