pdf

Kasteel en park van Bois-Seigneur-Isaac

  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed
Het park van kasteel Bois-Seigneur-Isaac is een park in Engelse stijl uit het begin van de 19de eeuw. Het uitzicht vanuit het park strekt zich uit vanaf het kasteel tot aan de oude portierswoning met neogotische vensters. Het uitzicht wordt omlijst door struiken, waaruit zich enkele schitterende rode beuken en kastanjebomen losmaken. Naast een romantische honderdjarige haagbeuk, geschoren in wiegvorm, telt het park een aantal andere opmerkelijke en beschermde bomen : meer dan 400 jaar oude taxusbomen, atlasceders, robinia's, valse acacia's, een Amerikaanse eik, een treurbeuk, enz... Achter en langs het kasteel strekt zich een Franse tuin uit die in het begin van de 20ste eeuw is ontworpen door Duchêne. De rozen worden afgewisseld door pioenrozen, salvia's en geraniums.
Geopend voor het grote publiek van 14u tot 18u: de twee laatste zondagen van juni, de eerste zondag van juli en het tweede weekend van september (ter gelegenheid van de "Dagen van het Erfgoed") - Voor groepen: het hele jaar, na afspraak.
Bereikbaar: Snelweg E411 (Brussel - Namen), afrit nr9: Corroy-le-Grand, richting Louvain-la-Neuve, vervolgens N25: richting Nijvel afrit Lillois, richting Ophain-Bois-Seigneur-Isaac.
Toegang: € 3,50 p.p., € 2,- voor jongeren onder 16 jaar.
Rondleidingen: op afspraak - FR en NL (1u, inclusief bezoek aan kasteel).
INDICE PASSE-PARTOUT: 020257

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.