pdf

Wandelingen in het Domein van Mirwart

  • Wandeling/wandeltocht

Deze 4 aangegeven wandelingen doorkruisen het Domein van Mirwart, een van de mooiste dorpen van Wallonië, en brengt je op het ontdekkingspad van de overblijfselen van een merkwaardig historisch erfgoed (oude bruggen, vijvers, ijskelder...) Zet je wandelschoenen maar klaar!

Wandeling van het Park

Deze weg leidt je langsheen verschillende loof- en naaldbomen. Dit pad wordt 's nachts bewandeld door everzwijnen. Hiervan zal je verscheidene sporen terugvinden: sporen, modderpoelen waar de zwijnen zich in de modder rollen, bomen waarvan de schors afvalt door de wrijving met taaie flanken...

Vertrek: viskwekerij van het proviniciaal Domein van Mirwart
Geschatte duur: 1u15
Afstand: 4,2 km
Moeilijkheid: makkelijk
Aanduiding: groene vierkanten
Hoogteverschil: 116

Wandeling van de Oude Molen

Tijdens deze wandeling ontdek je de schatten van het bos van Mirwart. Twee wandelroutes worden je voorgesteld: via de betonnen weg of via de kleine paadjes in het bos. In het midden van het parcours, op de plaats met de naam Biolin, is er een rustplaats met een kiosk en barbecues voor een pauze midden in het bos.

Vertrek: viskwekerij van het proviniaal Domein van Mirwart
Geschatte duur: 4 uur
Afstand: 12 km
Moeilijkheid: moeilijk
Aanduiding: geel kruis
Hoogteverschil: 285

Wandeling van de IJskelder

Met een vertrek aan de viskwekerij ga je verder onder de spoorwegbrug om daarna direct naar rechts af te slaan, om een wandeling te starten die in het teken staat van historisch erfgoed. Ze begint achter de Oude Molen en strekt uit langs de waterloop die water van de Lhomme naar het wiel bracht.

Vertrek: viskwekerij van het provinciaal Domein van Mirwart
Geschatte duur: 1u20
Afstand: 5 km
Moeilijkheid: gemiddeld
Aanduiding: blauwe kruis
Hoogteverschil: 149

De wandeling van Marsoult

De Marsoult, met zijn zacht loop van levendig water, is de ideale plek voor de fario-forel, die zich voedt met kleine weekdieren en insectenlarven. Na de vijvers, geïnstalleerd in de nabije omgeving van de viskwekerij, doorkruis je de vijvers van de zagerij, met een passage langs de oude Brug van Artigues. Verder vind je de "Pré de Marsoult", gewijd aan de forelletjes.

Vertrek: viskwekerij van het provinciaal Domein van Mirwart
Geschatte duur: 1u30
Afstand: 5 km
Moeilijkheid: makkelijk
Aanduiding: rode driehoek
Hoogteverschil: 95

Laat je verleiden door de charme van het Domein van Mirwart!

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand4.2 Km
Maximumafstand12 Km

Duur

Minimumduur1:15
Maximumduur4:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.