pdf

Wandeling in Wallonië: La Roche à l'appel

  • Wandeling/wandeltocht

Welkom in het beschermde natuurgebied Ardenne et Gaume voor een wandeling van 3 uur door de beuken- en eikenbossen. Van op de top van de Roche à l'Appel heb je een zicht over de hele streek voor je aan je 8,5 km met steile paden begint.

Geologische wandeling vlak bij Muno

Je vertrekt aan de wandelaarsparking in de buurt van de RAVeL of op de parking van de Roche à l'Appel.

Vanaf het begin van de wandeling aan de Roche à l'Appel heb je een prachtig zicht op het beschermde natuurgebied Ardennen et Gaume. Vervolgens wandel je over bochtige en steile (dit is een moeilijke wandeling) wegen, op kiezelstenen, rotspuin en kwartsiet van meer dan 400 miljoen jaar oud.

Vervolgens kom je door een typisch Ardens natuurdecor met grote boswegen, paden of stenen brugjes over de beken voor je terug komt naar de oude steengroeve.

Prachtige wandeling voor liefhebbers van geologie

De Roche à l'Appel is een rotsmassief bestaande uit puddingsteen, afkomstig van geologische plooiingen van het primitief massie en het Bekken van Parijs.

Je wandeling goed voorbereiden

Trek stevige wandelschoenen met een goede grip aan en aangepaste kleding. Wees heel voorzichtig op de rotsen bij vochtig weer of vrieskou.

Neem zeker een hapje mee, want langsheen het parcours kan je nergens iets eten.

Download de details van deze wandeling via de link hiernaast.

Informatie over de wandeling

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Lengte

Minimumafstand8.5 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.