Spa en de Hoge Venen

Spa, een van de historische kuuroorden van Europa, is een prima uitvalsbasis waar je wandelen en wellness kan combineren. De Hoge Venen vormen met meer dan vierduizend hectare een eindeloos wandelgebied met een rijk aanbod van bewegwijzerde routes.


Wildernis en wellness

De Hoge Venen maken deel uit van het Belgisch-Duitse natuurpark Venn-Eiffel. Met meer dan vierduizend hectare is het het grootste hoogveengebied van Europa. Voor wandelaars een eindeloos wandelgebied met een rijk aanbod van bewegwijzerde routes. Zij komen voor de ruige schoonheid van het landschap en de unieke flora en fauna.

Populaire wandelstartpunten zijn de Baraque Michel, Mont Rigi en Signal de Botrange. Laatstgenoemde is met 694 meter het hoogste punt van België. Het naastgelegen natuurcentrum en het centrum in Ternelle bieden begeleide wandelingen aan om u een inzicht te geven in dit bijzondere gebied.

Spa, een van de historische kuuroorden van Europa, is een prima uitvalsbasis waar je wandelen en wellness kunt combineren. In de omliggende heuvels stromen tal van minerale en thermale bronnen. In deze stad in de Ardennen bieden de Thermen van Spa tienduizend vierkante meter wellness faciliteiten. Vanaf het zonneterras heeft u een fantastisch uitzicht op de omgeving. De gezellige cafés en restaurants van Spa zorgen dat je graag langer wilt blijven dan je van plan was.