Bouillon en omgeving

De middeleeuwse stad Bouillon is een goed uitgangspunt voor wandelaars die ook graag een cultureel uitstapje maken voor de afwisseling.

Wandelen langs de ruige Semois

De bochtige Semois-rivier bereikt achtereenvolgens de plaatsen Arlon, Florenville, Bouillon en Vresse-sur-Semois. Gaandeweg graaft de rivier zich steeds dieper is het landschap, om uiteindelijk net over de grens in Frankrijk op te gaan in de Maas. De gevarieerde landschappen langs de Semois zijn ook goed te verkennen met de fiets of per kano.

Op beide oevers van de Semois rijken diepe bossen aan de rivier. In dit zuidelijke deel van de Ardennen wordt de rivier geflankeerd door hoge rotsformaties waar het rivierwater bruisend langs stroomt. Met wat geduld én wat geluk spot je wilde dieren als herten. Hoge rotsplateaus zijn ideale plekken voor het weidse uitzicht. Dat wisten de mensen eeuwen geleden al. De historische plaats Bouillon heeft op zo'n hooggelegen plek een stoere burcht die het stadje en de rivier domineert. De burchtruïne vraagt om een bezoek. In de statige herenhuizen in het centrum waar de Semois omheen kronkelt zijn vandaag de dag goede restaurants, gezellige cafés en comfortabele B&B’s gevestigd. Deze zijn met recht heerlijke plekken te noemen en vormen een de perfecte combinatie van genieten en actief zijn.

De middeleeuwse stad Bouillon is een goed uitgangspunt voor wandelaars die ook graag een cultureel uitstapje maken voor de afwisseling. De stad is doordrenkt van geschiedenis. Het gelijknamige fort dateert van de 8e eeuw en wordt beschouwd als het oudste en grootste overblijfsel van de middeleeuwen ten tijde van het leenstelsel. Godried van Bouillon is de meest beroemde inwoner van het stadje die er ooit heeft gewoond. Hij verliet in 1096 zijn kasteel om als aanvoerder van de eerste kruistocht richting Jeruzalem te reizen.