Wandelen

Exporteer naarExport PdfExport xls
0Resultaten

De geuren van het bos opsnuiven tijdens een boswandeling in de Ardennen of op zoek naar een verborgen ‘geochache’, in het zuiden van België kunt u er op uit. De streek biedt vele wandelmogelijkheden, zowel voor een korte gezinswandeling van een half uurtje tot een meerdaagse wandeling via de langeafstandspaden van ???.

De Huizen voor Toerisme in Wallonië zijn een goed startpunt voor informatie en voor actuele wandelroutes en -gidsen.

Uitgezette routes

Vrijwel overal vindt u een goed netwerk van bewegwijzerde wandelroutes. Deze zijn ter plaatste verkrijgbaar bij de VVV of Maison du Tourisme. Met name de provincie Luxemburg en de Oostkantons - met het natuurgebied van de Hoge Venen - hebben een groot en gevarieerd aanbod. Op veel plaatsen bestaat ook een mogelijkheid om een wandeling onder leiding van een gids te maken. Sommige delen van natuurgebieden zijn zeer kwetsbaar en daarom alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken.

Wandelen met bagagetransport

De Oostkantons ontwikkelt wandelarrangementen voor verschillende doelgroepen: een korte gezinstocht, een weekendje sportief tot een week onderweg. De arrangementen zijn gewild. Met name in het voorjaar en de vroege zomer is het topseizoen. Ook de provincie Namen biedt wandelarrangementen. Deze wandelreizen zijn populair door de combinatie natuur en genieten. U loopt - zonder bagage - van hotel naar hotel waar bij aankomst uw bagage al staat te wachten. Dagelijks wandelt u zo'n 20 kilometer. Na afloop van een dag buiten is het culinair genieten in uw hotel.

Kijk voor 'Gastro Tours' in de Oostkantons op

Langeafstandwandelingen

Voor langeafstandroutes (GR-routes) kunt u terecht op de website

GPS-routes

Op Tourisme GPS zijn meer dan 170 routes - niet alleen voor wandelaars - te downloaden als GPX-bestand (universeel) of GDB-bestand (Garmin). Andere gps-merken kunnen gebruikmaken van het programma Route Converter via routeconverter.de/downloads/nl of  ITNconverter (free).

Naar

Geocaching

Zoeken naar een schat is in het kort wat een wereldwijd fenomeen is: geocaching. Ook in Franstalig België liggen 'caches' verstopt. Ga op zoek en zie ondertussen de prachtige natuur. De caches liggen vaak op bijzondere plaatsen verborgen, plekken die u anders zouden zijn ontgaan. Zo komt u nog eens ergens!

Ideaal met kinderen

Geocaching maakt wandelen voor kinderen een uitdaging; welk kind wil niet op jacht naar 'een schat'? Maak een account op de vermelde website aan, zorg dat u een gps (op uw mobiele telefoon) bij u hebt en u kunt op weg.