Motortochten

Heerlijk cruisen door Wallonië

Cover - Heerlijke cruisen door Wallonië - Brochure
Snoer je helm om je hoofd, geef die startknop een por en geniet van de vijf aaneensluitende motorritten die wij voor jullie uitstippelden.

 

1. Luik - Saint-Hubert

We starten onze trip door Wallonië in Luik. In de eerste rit van deze vijf roadbooks doorheen Franstalig België rijden we van De Vurige Stede naar Saint-Hubert. 

Download het roadbook op demotorsite.be

2. Saint-Hubert - Chimay

Wanneer je na je tocht van Luik naar Saint-Hubert nog een dagje motorplezier wil beleven kan je, flirtend met de Franse grens, op 160 kilometer van Saint-Hubert naar Chimay cruisen. Dit roadbook stuurt je door de echte
Ardennen.

Download het roadbook op demotorsite.be

3. Chimay - Leuze-en-Hainaut

Charleroi en Bergen link je niet meteen aan frivool motorrijden, maar als je een beetje om die wat grauwe steden heen stuurt, kan je in Henegouwen schitterende routes uitstippelen. We starten deze route op het
stratencircuit van Chimay. Met een ommetje langs Mettet is het dan de bedoeling om 157 kilometer verder in Leuze-en-Hainaut een bijzonder eindpunt aan deze etappe te breien. En route!

Download het roadbook op demotorsite.be

4. Leuze-en-Hainaut - Luik

Een bezoekje brengen aan de collectie van de familie Mahy vooraleer je deze route aanvat is misschien niet het beste idee. Het museum is namelijk zo indrukwekkend dat de kans klein is dat je er snel buiten bent. Bovendien is de rit van Leuze naar Luik 210 kilometer lang en als je een beetje van je tocht wil genieten ben je toch al snel enkele uurtjes zoet.

Download het roadbook op demotorsite.be

5. Luik - Bavay

Doorgaans zijn motorrijders niet meteen fan van snelle, rechte betonstroken, de occasionele ‘aire de repos’ en het feit dat je door vangrails van het omringende landschap bent afgesloten. De E42 tussen Bergen en Luik, beter gekend als de Autoroute de La Wallonie, is dan ook een weg die we als motorrijder liever links laten liggen. Tenzij er om diezelfde as een motorvriendelijk alternatief kronkelt.

Download het roadbook op demotorsite.be