- Attracties
- Producent
- Wijngaard
Op het wijndomein "Poirier du Loup" werken een veertigtal enthousiaste vrijwilligers. Zij produceren een klein assortiment biologische wijnen. Torgny, een van de mooiste dorpjes van Wallonië en het meest zuidelijke, is zeker een bezoekje waard.
Het ontstaan van "Poirier du Loup"
- De wijnbouw in Torgny heeft een lange geschiedenis. In 1954 besloot een zekere meneer Petit om wijnstokken te herplanten op het land dat toebehoorde aan de dame "La Zolette". De eerste wijn die hij produceerde, vernoemde hij naar haar.
- Later verdween de wijngaard. Maar vandaag wil een groepje vrijwilligers de wijngaard nieuw leven inblazen door er vijf verschillende, biologische druifsoorten aan te planten met behulp van biologische wijnbouwmethoden. De huidige productie telt ongeveer 5.000 flessen per jaar.
De wijn
De vrijwilligers produceren mousserende wijnen (wit en rosé), niet-mousserende wijnen (auxerrois, pinot blanc en pinot noir), maar ook versterkte wijn (ratafia) en, in sommige jaren, vin de chaume gerijpt in acaciahouten vaten.
Een rondleiding door de wijngaard
Je kan de wijngaarden en de wijnkelder het hele jaar door bezoeken, op afspraak, individueel of in groep.
Een interessant domein in de Gaumestreek!
Contact
Diensten
Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur
Visites
Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL