pdf

Landbouw-, Bosbouw- en Agrovoedingsbeurs van Libramont

  • Beurs en salon
Van vrijdag 26 tot 29 juli 2019.

De landbouw-, bosbouw- en agrovoedingsbeurs van Libramont is een belangrijk en niet te missen evenement deze zomer in het Waalse Luxemburg. Deze beurs gaat door van 27 tot 30 juli 2018 in de Halle aux Foires.

Wie zal morgen voor ons eten zorgen?

Dat is de hamvraag waar onze maatschappij een antwoord op moet vinden. En het is ook het thema van de editie van 2018. Een korte omloop, stedelijke landbouw, samenwerkingsverbanden en een circulaire economie bevorderen... De landbouwwereld stelt ons voor zoveel uitdagingen en er worden ook enkele oplossingen aangereikt.

Op de Beurs van Libramont worden de Waalse streekproducten geprezen in "Ardenne Joyeuse", een ruimte van meer dan 2000 m², waar als hoogtepunt ook de Kristallen Haan (Coq de Cristal) voor de beste Waalse producten wordt uitgereikt.
 

Op uitstap met de hele familie

Er is zeker ook aan de kinderen gedacht. Er zijn wedstrijden met dieren, stoeten, tentoonstellingen, spektakels met paarden, een speelterrein dat volledig aangepast werd aan het thema van deze beurs en nog een gloednieuw concept: 'l'Espace caresse', waar je dieren kan strelen.

Dankzij het Pôle en Parcours Famille-systeem zal elk familielid tal van interessante dingen kunnen bijleren over de landbouwwereld. Om in alle rust en discretie voor hun baby te kunnen zorgen, kunnen ouders ook gebruikmaken van een speciale verzorgkamer voor de allerkleinsten. 
 

De etalage van de landbouwwereld

Neem op de Beurs van Libramont een kijkje in de buitengewone etalage waar de landelijke wereld in zijn vele facetten wordt uitgestald: machines, veeteelt, bos, agrovoeding ... Deze beurs vindt plaats op de multifunctionele locatie van Libramont Exhibition & Congress.

Deze beurs, die in 1926 werd opgericht, zette oorspronkelijk het Ardense trekpaard in de kijker. Die soort was vooral zeer populair tussen het einde van de 19de eeuw en 1940. Ondanks de geleidelijke verdwijning van het Ardense trekpaard, vinden er nog elk jaar zeer grote wedstrijden plaats in Belgisch Luxemburg (met maar liefst 200 ingeschreven paarden).

Mis deze editie met tal van nieuwigheden niet!

Openingstijden

Van vrijdag 26 tot 29 juli 2019.

Van 9.00 tot 18.30 uur

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.