Exporteer naar Export Pdf Export xls

Wijngaarden en distilleerderijen in Wallonië

0 Resultaten

Wallonië produceert kwaliteitswijnen, -likeuren en -whisky's. Kies voor een buitengewoon bezoek met een proeverij in een Waalse distilleerderij of bij een wijnboer.

In Wallonië zijn er verschillende soorten wijngaarden en Waalse gedistilleerde dranken, waaronder whisky, zijn populairder dan ooit. Pekèts, Maitrank, Eau de Villée en de bekroonde whisky The Belgian Owl behoren tot de populairste geestrijke dranken in Wallonië.

Alhoewel België in de 9e eeuw op de noordelijke grens lag van het West-Europese wijnbouwgebied, bevonden er zich wijngaarden in bijna alle streken. Het was pas in de 17e en 18e eeuw dat wijnstokken quasi volledig uit onze streek verdwenen. Na een lange afwezigheid in Wallonië verscheen de wijnbouw opnieuw in de jaren 1960. Momenteel zien ambitieuze projecten het daglicht, waarbij beroep wordt gedaan op de meest moderne technieken en op diverse wijnstokvariëteiten.

Wijn- en stokerijroute in Wallonië

Er is in Wallonië een wijn- en stokerijroute met gratis downloadbare kaart. Op deze kaart ontdek je de distilleerderijen en wijngaarden in het zuiden van België