De Ardense fijne vleeswaren zijn al langer bekend en geliefd bij liefhebbers van gastronomie in België en het buitenland.

 

Wallonië biedt je tal van gelegenheid om ham, worst, patés en andere artisanale charcuterie van bij ons te ontdekken: bezoek een restaurant, een museum, een streekmarkt of ontmoet de plaatselijke ambachtslui.


Ardense ham, onze ham

Je kan het niet hebben over fijne vleeswaren zonder te praten over de Ardense ham, een van de stokpaardjes van de Waalse gastronomie.

Zelfs de Romeinen namen er al mee naar de eeuwige stad waar dit lekkers erg werd gesmaakt.

De Ardense ham is een typisch streekproduct dat tot stand komt via specifieke methodes. Een varkensbil die niet in de Ardennen gezouten en gerookt is, smaakt gewoonweg anders.

Het Ardense microklimaat met zijn temperatuur, vochtigheid en circulatie van verse en vochtige lucht zijn essentieel bij het rijpen en drogen van dit product.


Wil je er nog meer over weten?

Steek je licht op bij AUDA, de vereniging van producenten van Ardense Ham.

Je kan ook La Roche-en-Ardenne bezoeken, de attractie Les Grès de La Roche en de multimediaruimte over de Ardense Ham.


En ook:
 

  • Onze rubriek Producenten waar je een boerderij of ambachtsman vindt voor je volgende bezoek.
     
  • Onze Gastronomische agenda met evenementen gewijd aan onze streekproducten.