Appel-rozijnenpannenkoeken

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Benodigdheden: koekenpan met dikke bodem van 25 cm

Ingrediënten voor 12 pannenkoeken

  • 250 g boekweitmeel
  • 1 mespunt zout
  • 2 eieren
  • 4 dl melk of blond bier
  • 100 g rozijnen
  • 2 appels (goudrenetten)
  • 1 klein glaasje pékèt (Belgische jenever uit de streek van Luik)
  • Boter
  • Finition: Luikse stroop

Bereiding

Laat de rozijnen wellen in de pékèt of in water. Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en snijd in ronde plakken. Besprenkel met wat citroensap om te vermijden dat de appels bruin kleuren. 

Meng de ingrediënten voor het beslag en laat 15 minuten rusten. Voeg de rozijnen en het weekvocht toe.

Laat de boter smelten in de koekenpan en verspreid enkele appelrondjes op de bodem. Laat kleuren en bedek met een lepel van het beslag (4 à 5 lepels). Laat beide kanten bruin worden.

Doe hetzelfde met de rest van het beslag en serveer de warme boukètes met Luikse stroop.


Tip voor bijpassende drank van Eric Boschmann: Belgisch bruin bier La Val Dieu.