Waimes staat bekend als natuurbestemming dankzij haar wandel-, ski- en kanomogelijkheden, het natuurcentrum van Botrange en het kasteel van Reinhardstein.

Waimes wordt een nieuwe culinaire bestemming. De gemeente kan bogen op zowel nieuwe producten en producenten als de lokale culinaire gemeenschap.

Waimes zag op haar grondgebied nieuwe producten opduiken zoals de "Truite d'ondeval" (forel) en de "Valèt"-kaas en het bedreigde runderras "RougePie de l'Est" werd erkend.

Het plaatselijke restaurant La Menuiserie kreeg een Michelinster. Waimes heeft haar culinaire rijkdom en diversiteit verzameld op één kaart.

Bezienswaardigheden in Waimes
 

Eden Gourmet Tour, gastronomische wandelingen in Waimes

Table - famille

Deze herfst staan de zondagmiddagen in Waimes in het teken van de Eden Gourmet Tour. Gastronomische natuurwandelingen tussen 3 gereputeerde restaurants.

Natuurcentrum van Botrange, Huis van het Natuurpark Hoge Venen - Eifel

Promenez-vous dans le Parc Naturel Hautes Fagnes - Eifel
In hartje Hoge Venen, onthult het Natuurcentrum van Botrange je de rijkdommen van het eerste natuurpark en grootste natuurreservaat van Belgie....
 


Natuurpark van de Hoge Venen - Eifel

Parc Naturel des Hautes Fagnes-Eifel
Gelegen in het oosten van België is het Natuupark van de Hoge Venen het oudste van het land. Dit grensoverschrijdende park is verdeeld in 6 natuurzones waarvan 4 in Wallonië....
 


Railbike des Hautes Fagnes

No image

Op zoek naar een originele activiteit voor je gezin of vriendengroep? Probeer de Railbike des Hautes Fagnes en trapdoor een prachtig bosrijk landschap.

 


Réseau cyclable VeloTour Hautes Fagnes - Eifel

Réseau cyclable VeloTour Hautes Fagnes - Eifel

Ontdek de Oostkantons met de fiets langs prachtige landschappen... Een fietspadennetwerk van 850 km in het Pays des Trois.

 


 


Kasteel Reinhardstein, de Metternichburcht

Venez découvrir le château de Reinhardstein à Robertville
Het kasteel Reinhardstein werd in 1354 gebouwd door Renaud de Waimes en was de woning van vele families: de Nesselrodes, de Nassaus en tot slot de graven van Metternich, die er...