Park Les Canaux et Châteaux, geselecteerde bestemming

De streek van het Park van Kanalen en Kastelen omvat een tiental gemeentes in de provincie Henegouwen, waaronder La Louvière, Soignies, Braine-le-Comte en Écaussinnes.

Het gaat om een streek met sterke contrasten tussen oude landelijke en industriële gebieden. Deze oude industrie verklaart de aanwezigheid van kanalen en indrukwekkende bouwkundige kunstwerken zoals het Hellend vlak van Ronquières: Bezoekerscentrum en spektakelparcours, de Hydraulische liften van het historisch centrumkanaal, opgenomen op de lijst van Unesco-werelderfgoed en de Scheepslift van Strépy-Thieu, een hoogstandje in Wallonië.
 

Land van kastelen

In de streek staan ook veel kastelen. In het kasteel van het Domein van het Kasteel van Seneffe - Edelsmeedkunst vind je een museum van edelsmeedkunst. Er worden ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd en grote evenementen. Het Versterkt kasteel van Ecaussinnes-Lalaing | Het middeleeuwse leven ontdekken is een ander kasteel waar je niet omheen kunt. Het museum heeft onder andere een collectie porseleinwerk van Doornik.

Buiten het Park van Kanalen en Kastelen is elke gemeente de omweg waard. Het culturele leven bloeit er en je vindt er massa's musea en folkloristische evenementen. Het Kapittelmuseum, het Grafisch centrum in La Louvière behoren tot de parels van de streek.
 

Meer informatie

Huis voor Toerisme van het Park van Kanalen en Kastelen

Prenez place dans le petit train touristique afin de découvrir les ascenseurs à bateaux du canal du Centre
Het Park van Kanalen en Kastelen in Henegouwen dat gevormd wordt door La Louvière, Ronquières en Seneffe heeft 264 kilometer bevaarbare waterwegen.
 

 

Bezienswaardigheden in het Park van Kanalen en Kastelen


A LA DECOUVERTE DU CENTRE VILLE DE LA LOUVIERE

No image
Een wandeling van ongeveer 6 kilometer op ontdekking naar het stadscentrum van La Louvière en haar bezienswaardigheden.....
 


Domein van het Kasteel van Seneffe | Museum voor Edelsmeedkunst

Découvrez le Château de Seneffe et son parc
Het Domein van het Kasteel van Seneffe en het Edelsmeedkunstmuseum nodigen je uit om een van de belangrijkste edelsmeedcollecties van België te ontdekken.
 


 

Hydraulische liften van het historische Centrumkanaal

Canal Du Centre Historique Ascenseur Hydraulique en vélo

Kom het historische Centrumkanaal en zijn liften in België ontdekken. Het zijn tijdloze kunstwerken die door Unesco erkend zijn als werelderfgoed.

 


Grafisch Centrum

Centre de la Gravure et de l'Image imprimée à La louvière
In een groot modern gebouw organiseert het centrum tijdelijke retrospectieve, thematische en didactische tentoonstellingen en schenkt een blik op de verzameling prenten (10000...