pdf

Geopark Famenne-Ardenne | Toerisme, erfgoed en geologie in Wallonië

  • Natuurreservaat/-ruimte

België beschikt nu over een Unesco-geopark, gelegen in Wallonië, in de Famenne-Ardenne. Kom en bezoek de natuurlijke schatten van onze landschappen, alleen, met familie of vrienden.

Eerste Unesco-geopark in België

Unesco Global Geopark Famenne-Ardenne is het eerste geopark van het land. Het beslaat meer dan 900 km² in de gemeenten Beauraing, Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort, Tellin en Wellin.

Dit geopark heeft een toeristisch en wetenschappelijk potentieel dat zich onderscheidt door schatten zoals: grotten, bodems rijk aan biodiversiteit, unieke rotsen of lokale initiatieven die het natuurlijk erfgoed verrijken.

(Her)ontdek de natuurlijke sites in het Waalse Gewest

Een van de missies van een geopark is de ontwikkeling van het toerisme. De Famenne-Ardenne heeft veel troeven in dit opzicht, zoals grotten, steengroeven, parken, musea, boomgaarden, pittoreske dorpjes, kastelen en abdijen, landgoederen en andere geosites.

Wat is een Unesco-geopark?

De zijn verenigde geografische gebieden, waar sites en landschappen van internationale geologische betekenis worden beheerd volgens een wereldwijd concept van bescherming, onderwijs en duurzame ontwikkeling.

Er zijn meer dan 140 geoparken in 38 landen, wat als je zou beginnen met het natuurlijke erfgoed van het Geopark Famenne-Ardenne Geopark te ontdekken? Tot binnenkort...

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.