Sportief fietsen

Wallonië is het koninkrijk van de mountainbike en biedt tal van bewegwijzerde circuits met diverse hoogteverschillen, langs steile wegen en paden, door bossen en velden, of op plaatsen die speciaal zijn ingericht voor deze discipline zoals de bikeparks en de velodrooms.

Voor sportieve mensen die houden van opwindende ervaringen en doorgewinterde mountainbikers biedt Wallonië een ideale gelegenheid om zich uit te leven en ontspanning te combineren met fysieke activiteiten.

Houffalize, Belgische hoofdstad van de MTB

Met de herhaalde organisaties van een manche van de Wereldbeker en nu met de organisatie van evenementen zoals Roc d’Ardenne en de Chouffe Marathon, is Houffalize uitgegroeid tot het Mekka van de Belgische mountainbikewereld. De aantrekkingskracht van het stadje schuilt ook in de vele MTB-circuits op zijn grondgebied, al dan niet bewegwijzerd.

www.coeurdelardenne.be

www.houffalize.be

Ontdekking van de Ardennen met de mountainbike

Tal van organisatoren van avontuurlijke activiteiten bieden vrijetijdsactiviteiten met de MTB. Deze organisaties hebben een waaier van mogelijkheden: voor gezinnen of groepjes vrienden, op asfaltwegen of stenige paden, à la carte of met een bepaalde formule, voor één of meerdere dagen.
 

Sportief mountainbiken | Ourthe and Bike

Deze grote lus van 175 km is ideaal voor ervaren mountainbikers die een tocht van 3 dagen / 2 nachten zoeken. Dankzij de dienst ‘Ma Rando sur mesure’ van het Maison du Tourisme du Pays d’Ourthe et Aisne, kunt u uw route opstellen in functie van uw verwachtingen en wensen.

www.marando.be