Internationale routes

Wil je een fietstocht van meerdere dagen "zonder grenzen" ondernemen in Wallonië? Probeer zeker onze internationale langeafstandsroutes.

De internationale langeafstandsroutes zijn geïntegreerd in de Europese Veloroutes en Groene Wegen die doorgaans ‘EuroVeloroutes’ worden genoemd en gepromoot worden door de Europese Federatie van Fietsers

4 internationale routes doorkruisen Wallonië en maken gebruik van de RAVeL en lokale verkeersluwe wegen:
 

L’EuroVelo n°3 - De Pelgrimsroute

Deze fietsroute volgt de beroemde bedevaartsweg naar Compostela.

Afstand: 255 km.

Doorkruiste steden:  Aken (Duitsland), Herve, Luik, Hoei, Naen, Charleroi, Thuin en Maubeuge (Frankrijk).

 

L’EuroVelo n° 5 - De Via Romea Francigena

Een fietsroute die de voetstappen volgt van de aartsbisschop van Canterbury die meer dan 1000 jaar geleden vanuit Engeland naar Rome vertrok om zijn mantel van inauguratie te ontvangen van de Paus.

Afstand: 314 km in Wallonië.

Doorkruiste steden: Roubaix (Frankrijk), Ronse, Lessen, Terhulpen, Waver, Gembloux, Namen, Dinant, Ciney, Marche-en-Famenne, La Roche-en-Ardenne, Bastogne en Martelange.

 

De Maasfietsroute

De 1e bewegwijzerde langeafstandsfietsroute in Wallonië volgt een parcours in een van de mooiste riviervalleien van Europa. U kunt ze zowel vanaf de Franse grens volgen, in de buurt van Givet, als vanaf de Nederlandse grens, in de buurt van Maastricht. Bereid u voor op een tocht langs een prachtige natuur en bucolische landschappen.

Afstand: 160 km.

Doorkruiste steden: Maastricht (Nederland), Luik, Hoei, Namen, Dinant en Givet (Frankrijk).

 

De Vennbahn

Dit is een van de langste fietsroutes van Europa op een voormalige spoorlijn. De Vennbahn doorkruist drie landen: Duitsland, België en het Groothertogdom Luxemburg. Het parcours loopt langs fascinerende landschappen met een rijke geschiedenis en de natuur is alomtegenwoordig.

De Vennbahn is het vertrekpunt voor 16 parcours met verschillende moeilijkheidsgraad en verschillende lengte – van 30 tot 50 km.

Afstand: 125 km.

Doorkruiste steden: Aken (Duitsland), Monschau (Duitsland), Sankt-Vith en Troisvierges (Luxemburg).

De Vennbahn, 125 km fietspaden in 3 landen

Ontdek ook...

www.vennbahn.eu

ravel.wallonie.be

www.eurovelo.com