RAVeL-netwerk

De RAVeL omvat meer dan 1300 km oude spoorlijnen en jaagpaden in Wallonië die aangelegd zijn als pad voor fietsers, wandelaars, ruiters, skaters en personen met beperkte mobiliteit.

Wist je dat de RAVeL niet minder dan 45 routes bevat? Bovendien zijn deze groene wegen steeds meer onderling verbonden zodat fietsers en wielertoeristen via 9 gewestelijke routes en internationale routes het hele Waalse grondgebied kunnen ontdekken.

Ontdek het RAVeL-netwerk in heel Wallonië

Fiets over voormalige spoorlijnen, langs onze velden, bossen of natuurparken, langs onze rivieren of kastelen en door onze mooiste dorpen en steden.

Ver weg van het autoverkeer garandeert dit netwerk veilige, comfortabele en vlakke omstandigheden om Wallonië, zijn grote steden, landelijke gebieden en beschermde natuurgebieden te ontdekken.

RAVeL des BBQ - Smakelijke fietstochten in de provincie Namen

De Provincie Namen organiseert 5 dagen fietstochten met gastronomische haltes om je te laten kennismaken met de streekgastronomie.

De RAVeL van de herinnering | Fietstochten in Wallonië

De RAVeL van de herinnering | Fietstochten in Wallonië
Een aanrader: een RAVeL die naar het Groothertogdom Luxemburg leidt en passeert langs het Memoriaal van Mardasson en het uitzonderlijke Bastogne War Museum.
 

Fietsen op de RAVeL langs de Ourthe en de Aisne – 'Groene Halte' | Fietstochten in Wallonië

Hoe mooi is de Ourthe wanneer ze door de grote vlakte kronkelt in de omgeving van Melreux...

Meer informatie over de RAVeL en de Fietsroutes

Chemins du Rail

De ‘Chemins du Rail’ is een vereniging, opgericht in 1996, die ijvert voor het behoud en de heraanleg als ‘groene weg' van oude spoorlijnen.  "Chemins du Rail" biedt ook een hele reeks ontdekkingsparcours die beschikbaar zijn op de website.