pdf

Nature morte/nature vivante | Tentoonstelling in Le Grand-Hornu

  • Tentoonstelling
Van zondag 24 november 2019 tot zondag 08 maart 2020.

Nature morte/nature vivante is een tentoonstelling die laat zien hoe de dubbelzinnige relatie die de mens met de natuur heeft, zowel pervers als inspirerend kan zijn. In het CID van Le Grand-Hornu, van 24 november 2019 tot 8 maart 2020.

De uitdrukking 'nature morte' (stilleven) verwijst naar het gebied van de schilderkunst dat de natuur op sensuele wijze behandelt en verwijst naar haar kwetsbaarheid en indirect naar de ijdelheid van het menselijk ingrijpen op de elementen waaruit ze is samengesteld.

In onze tijd draagt het ongepast handelen van de mens bij aan de vergankelijkheid van de natuur, zelfs aan de vernietiging ervan. In dit duistere perspectief krijgt de term 'nature morte' zijn volle betekenis.

Nature morte?

De natuur heeft echter een enorme herstellende kracht.

Het werk van veel creatieve geesten bevraagt, stimuleert of bevordert de mechanismen die de natuur gebruikt om haar levendigheid, voortplanting en duurzaamheid te waarborgen. De natuur is levendig en wel!

Wat krijg je te zien op deze tentoonstelling?

Ontwerpers, architecten en kunstenaars getuigen van intens, concreet of experimenteel onderzoek dat de relatie tussen mens en natuur in vraag stelt.

Een tentoonstelling voor liefhebbers van hedendaagse kunst en natuur!

Openingstijden

Van zondag 24 november 2019 tot zondag 08 maart 2020.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.