pdf

In bad! Een expo over thermalisme in Spa

  • Tentoonstelling
Van 07 april tot 10 november 2019.

De tentoonstelling "In bad! Thermalisme in Spa" vindt plaats van 7 april tot 10 november in het Museum van de Waterstad in het kader van de kandidatuur van Spa als "Grote waterstad van Europa" bij Unesco en het themajaar 2019 Waterrijk Wallonië.

Spa en baden, een lange geschiedenis

Baden wordt al meer dan 250 jaar gedaan in Spa en is steeds blijven evolueren: artistocratische privébaden in de 18e eeuw, naoorlogse sociale kuren, koolzuurbaden in de 19e eeuw, zwembaden... het thermalisme weerspiegelt de evolutie van de gewoonten en de medische praktijken.

Alleen al het prachtige openbare badhuis dat 151 jaar geleden in het hart van Spa werd gebouwd, getuigt van deze verbazingwekkende rijkdom. Een deel ervan is vandaag nog steeds in gebruik, naast de recreatiezwembaden en sauna's, in de Thermen van Spa.

Naar de erkenning door Unesco

Dit evenement werd ontwikkeld in het kader van het Unesco-project "De grote kuuroorden van Europa" en stelt een partnerstad voor: Bad Ems, pionier van het thermalisme in Duitsland.

Badtijd voor de liefhebbers van thermalisme!

Openingstijden

Van 07 april tot 10 november 2019.

Elke dag van 14.00 tot 18.00 uur

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.