pdf

Henri De Braekeleer | Felicien Rops Museum in Namen

  • Tentoonstelling
Van zaterdag 12 oktober 2019 tot zondag 02 februari 2020.

Ontdek het werk van Henri de Braekeleer, een Vlaams realistisch schilder, in het Félicien Rops Museum in Namen, van 12 oktober 2019 tot 2 februari 2020.

De schilder

Henri De Braekeleer, geboren in 1840 in een Antwerpse schildersfamilie, zet de familietraditie voort. Zijn werk is grotendeels geïnspireerd op de 17e-eeuwse Nederlandse genreschilderkunst. Zijn oeuvre benadert dat van Pieter de Hoogh, Jan Vermeer en François Bovin.

Het oeuvre van Henri de Braekeleer

In zijn schilderijen geeft hij de kleine, onschuldige momenten van het dagelijks leven perfect weer. Hij wordt door zijn opvolgers beschouwd als een van de grootste realisten van het midden van de 19e eeuw.

Realisme

De tentoonstelling belicht de belangrijkste aspecten van het werk van Henri de Braekeleer, zoals zijn relatie met de verschillende vormen van het 19e-eeuws realisme, zijn affiniteit met François Bovin en de relatie tussen zijn laatste schilderijen en de kunst van de Belgische avant-garde.

Dompel je onder in de sfeer van het Vlaams realisme en ontdek Henri de Braekeleer in het Felicien Rops Museum!

Openingstijden

Van zaterdag 12 oktober 2019 tot zondag 02 februari 2020.

Museum open van dinsdag tot en met zondag
Van 10.00 tot 18.00 uur

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.