pdf

Darwin, l'original | Tentoonstelling in de Cité Miroir van Luik

  • Tentoonstelling
Van zaterdag 12 oktober 2019 tot zondag 02 februari 2020.

De Cité Miroir verwelkomt een tentoonstelling gewijd aan Charles Darwin, de vader van de evolutietheorie. Van 12 oktober 2019 tot 2 februari 2020.

Een Copernicaanse revolutie

Achter de natuuronderzoeker, een erkend bioloog, gaat een humanist schuil, gekant tegen slavernij en pionier van de dierlijke en menselijke gedragsleer, voor wie empathie en samenwerking het resultaat zijn van evolutie.

Na Copernicus staat de aarde niet langer in het centrum van het heelal. Na Darwin staat de mens niet meer in het middelpunt en nog minder aan de top van het leven.

Het bezoek

Volg een multidisciplinaire en interactieve reis door een weelderige vegetatie, in het hart van een meeslepende grafische wereld.

De tentoonstelling volgt de intellectuele reis en de trage rijping van Charles Darwins ideeën. Ze streeft ernaar het publiek te betrekken bij deze gedachte en methodes.

De tentoonstelling laat ook zien hoe deze ideeën werden ontvangen tijdens zijn leven.

Een hoogtepunt van de tentoonstelling

Darwins ideeën worden geconfronteerd met wat de evolutiewetenschappen vandaag de dag zeggen. Een gelegenheid om, voor een niet-gespecialiseerd publiek, de vooruitgang, weerleggingen, bevestigingen en uitbreidingen van het denken van de Britse natuuronderzoeker te begrijpen.

Openingstijden

Van zaterdag 12 oktober 2019 tot zondag 02 februari 2020.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.