pdf

Art Liberty. From the Berlin Wall to Street Art

  • Tentoonstelling
Van maandag 15 april 2019 tot zondag 05 januari 2020.

"Art Liberty. From the Berlin Wall to Street Art" is een uitzonderlijke openluchttentoonstelling, rond het Mardasson-monument. In Bastogne, van 15 april 2019 tot 5 januari 2020.

Deze tijdelijke tentoonstelling, georganiseerd in het kader van de herdenkingen van de 75e verjaardag van de Slag om de Ardennen en de 30e verjaardag van de val van de Berlijnse muur, brengt hulde aan de voorlopers van de street art die de Muur van Berlijn, een symbool van onderdrukking, gebruikt hebben als basis voor creatieve vrijheid.

Deze kunstenaars drukken op hun eigen manier uit dat de mannen die sneuvelden in de kou van die vreselijke winter van 1944-1945 niet voor niets zijn gestorven.

De Ardennen en Berlijn hebben één ding gemeen: de strijd voor vrijheid.

Inhoud van de tentoonstelling

  • 30 kunstwerken uit het no man's land in Berlijn
  • een groot stuk Muur van drie meter hoog van de westelijke kant, waarop de portretten staan van de drie popsterren die met Berlijn verbonden zijn: David Bowie, Iggy Pop en Lou Reed
  • drie Trabanten, geschilderd door beroemde muurkunstenaars
  • films en foto's
  • ...

De toegang is gratis.

Een in alle opzichten uitzonderlijke tentoonstelling in Bastogne!

Openingstijden

Van maandag 15 april 2019 tot zondag 05 januari 2020.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.