pdf

Carnaval van Vierves-sur-Viroin

  • Carnaval - confetti
  • Folklore en traditie
Evenement gepland van februari tot maart 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kom naar een van de laatste authentieke carnavalsfeesten in Wallonië in Vierves-sur-Viroin. 

Een authentieke traditie

Ontdek dit carnavalsfeest dat altijd doorgaat vanaf Maria-Lichtmis tot aan Vastenavond. In Vierves-sur-Viroin wacht je er een 12e-eeuwse traditie in een gezellige omgeving waarin vreugde en gezelligheid de sleutelwoorden vormen.

Verloop van het feest

Het carnavalsfeest barst los op vrijdag om middernacht met het vertrek van de trommels. Zaterdagavond volgt er dan het gemaskerd bal en zondagnamiddag is er de eerste fanfarestoet.

Mis op donderdag de fanfarestoet met kinderen niet, dat wordt gevolgd door het rondo en het aansteken van het sneeuwmannetje voor het restaurant Le Petit Mesnil.

De zondag erop is er vanaf 14.00 uur de ‘soumonces’ en de fanfarestoet aan het begin van de Place Albert 1er. Op maandag vindt er het vertrek plaats van de rijmelaars. En op Vastenavond kan je vanaf de ochtend de ‘réclamation du pot’ terugvinden in het dorp en de toegangswegen (de rotonde en de Place Albert 1er), alsook het vertrek van de « D'jean D'jène » en de « Relocteurs ».

In de namiddag van Vastenavond mag je zowel de fanfarestoet aan het begin van de Place Albert 1er als het befaamde vonnis niet missen. De avond zal worden afgesloten met het aansteken van Johan Simon, gevolgd door een omelet in de zaal Les Echos du Viroin.

Vierves-sur-Viroin is een van de mooiste dorpen van Wallonië.

Openingstijden

Evenement gepland van februari tot maart 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.