Carnavalsagenda Wallonië 2018

Exporteer naarExport PdfExport xls
0Resultaten

Ontdek de carnavalsagenda 2018 van het zuiden van België. Beleef de magische en folkloristische sfeer van de carnavals, Laetares en cavalcades in Wallonië.

De Waalse carnavals moeten niet onderdoen voor de beroemde carnavals van Rio en Venetië of de Mardi Gras in New Orleans.

Tot de klassiekers behoren het Carnaval van Binche en zijn Gilles. Dit pareltje in de Waalse folklore is door UNESCO erkend als Oraal en Immaterieel Erfgoed van de Mensheid.  De "Cwarmê" van Malmedy neemt je dan weer mee op ontdekking naar zijn beroemde Haguète. En vergeten we ook niet de Carnaval van de Blancs-Moussis in Stavelot, een ware reis door de tijd die je de Laetare laat beleven zoals in de 15de eeuw.

De Waalse carnavals: een typisch Belgische traditie

De carnavalsfeesten zitten al eeuwen diepgeworteld in de Waalse folklore en traditie. De carnavalsperiode start traditioneel met de vasten, op Vastenavond of Mardi Gras en loopt door tot het begin van de lente. Daarna is het de beurt aan de Vreugdevuren, een andere aloude Waalse traditie die het einde van de winter aankondigt.

Tijdens de carnavalsperiode vieren alle Waalse steden feest... Wees niet verbaasd als je tijdens je volgende bezoek aan Wallonië, alleen, met familie of vrienden, prachtige optochten of de meest buitengewone carnavalskostuums ziet.

Je komt toch ook?

Ontdek onze selectie carnavalsevenementen in Wallonië.