pdf

MUDIA, educatief kunstmuseum in Redu

  • 365

Afspraak in Redu in de provincie Luxemburg. Dit educatieve museum brengt meer dan 300 werken samen, van de Renaissance tot de hedendaagse tijd. Beleef kunst op een originele manier in Wallonië.

Begrijpen, leren en plezier maken, zijn de 3 sleutelwoorden van dit unieke kunstmuseum. Je kan er dan ook een leuke, digitale en hoogtechnologische route volgen waar je als bezoeker actief op ontdekking gaat.

Dankzij de video's, spelletjes en leuke tests die verspreid over 20 zalen te zien zijn, zullen volwassenen de kunst en haar evolutie op een andere manier bekijken... en de kinderen ook!

7 eeuwen kunstgeschiedenis

Veronese, Brueghel, Rodin, Spilliaert, Van Dongen, Wouters, Picasso, Modigliani, Giacometti, Magritte, Hergé, Franquin, Geluck... Je kan er meer dan 300 meesterwerken uit Belgische en internationale privécollecties bewonderen. Alle kunsten zullen in de kijker worden gezet: schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst, stripverhalen, fotografie of film.

In het hart van het Boekendorp

Het MUDIA is ondergebracht in een heringerichte voormalige pastorie in het centrum van het dorp Redu. Bovendien kan je in het gastronomisch café en de delicatessenzaak heerlijke producten proeven in het oorspronkelijke, gezellige kader van een amateurbibliotheek.

Prijs

Individueel

€ 12

Groep

van € 4 tot € 6
€ 10
Kinderen jonger dan 3 jaar: gratis.
Schoolgroepen: € 5
Groepen vanaf 15 personen.
Family Deal (2 volwassenen en 2 kinderen): € 30.
Audiogids mogelijk: € 3, beschikbaar in het Engels, Frans, Nederlands en Duits.
Rondleidingen op reservatie: € 75 (€ 90 in het weekend) - duur 1.30 uur

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Verkooppunt
  • Bibliotheek of documentatiecentrum

Voorzieningen

  • Bar
  • Cafetaria
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.