Een streepje geschiedenis

De Slag om de Ardennen was aan het West-Europese front de laatste grote confrontatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.


De Wegen van de Herinnering in Wallonië

De Slag om de Ardennen van 16 december ’44 tot 28 januari ’45 was de laatste confrontatie op Belgisch grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Velen herinneren het zich nog levendig, anderen hebben er wel al over horen praten, maar niemand kan vandaag de dag nog onverschillig blijven bij deze doorslaggevende episode.
Elk jaar herdenkt men niet alleen in Bastogne maar ook in La Roche-en-Ardenne, Hotton, Houffalize, Malmedy, St Vith, Marche-en-Famenne, Vielsalm of zelfs Neuville-en-Condroz of Henri-Chapelle, net zoals in vele andere plaatsen, steden en dorpen in Wallonië, deze gebeurtenis. Met emotie, bezinning en respect denkt men terug aan de soldaten van over zee die een zware prijs betaald hebben om vrede te brengen in onze steden, dorpen en huizen.
Deze “herinneringsplicht” hebben wij omgezet in een brochure die u van steden naar dorpen gidst, van gedenkstenen naar monumenten, van museums naar sites of militaire begraafplaatsen. Ontdek hoe de steden er nu uitzien met hun verleden in het achterhoofd: de mooiste facetten van een gastvriendelijk toerisme worden u aangeboden en neem er deel aan het bruisende leven tijdens de ontspanningsmogelijkheden of de bizarre ontdekkingen. Een aangename reis!

 

Alle monumenten en bezienswaardigheden op één handige kaart

Wilt u een overzicht van alle monumenten en bezienswaardigheden met betrekking tot de Slag om de Ardennen?

Download onze handige overzichtskaart