Volg vanaf 2 maart 2015 de nieuwe webserie "Napoleon en de Legendes van Waterloo", voorgesteld door Wallonië-Brussel Toerisme ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de Slag van Waterloo.

Wallonië-Brussel Toerisme en Tweehonderd jaar Waterloo

De Tweehonderdste verjaardag van de Slag om Waterloo zal zonder twijfel een van de evenementen zijn die in 2015 het meest in de media zal komen. Meer dan 200.000 personen worden verwacht op wat Victor Hugo de "Morne Plaine" noemde. Om iedereen de kans te geven om met kennis van zaken zijn of haar bezoek voor te bereiden, heeft Wallonië-Brussel Toerisme beslist om op haar facebookpagina's en websites een unieke webserie te publiceren.
 


Lees "Napoleon en de Legendes van Waterloo"
  Lees de laatste afleveringen


Van maandag tot zaterdag, vanaf 2 maart tot 18 juni 2015 
kan je in detail lezen over een honderdtal anekdotes, legendes en concrete feiten tijdens de "Honderd Dagen".  Je komt er meer te weten over de behandeling van doden en gewonden, over de rijke fantasie van de romantische auteurs, over de aanleg van de heuvel van Waterloo, over de woorden die Cambronne werkelijk uitsprak, over Grouchy's voorliefde voor aardbeien, de oorsprong van het fortuin van de Rothschilds ...

Ontdek ook de Napoleonroute.

Op de route

Commemoration - bataille - Waterloo
De Napoleonroute in Wallonië is ook historische steden en een divers bouwkundig, cultureel en landelijk erfgoed ontdekken.

Logeren

Op de Napoleonroute kan je een hotel, gîte of B&B reserveren om je bezoek in Wallonië te verlengen.