Een streepje geschiedenis

De Slag bij Waterloo is het sluitstuk van een 4-daagse uitzonderlijk intense militaire campagne die het lot van Europa bezegelde.

In de voetsporen van de Graaf van Wellington

Een dag in Waterloo 1815 is een dag die begint met het bezoek aan de dorpscentrum van Waterloo, daarna naar het Wellingtonmuseum dat het hoofdkwartier van de Graaf was.

5 km meer naar het zuiden ziet u de beroemde Heuvel met de Leeuw met een hoogte van 45 m. Vanop de top heeft u een prachtige zicht over het Slagveld van 18 juni 1815. Wie weet, voelt u de aanwezigheid van de geesten die er sindsdien rondspoken. Aan de voet van de heuvel vindt u het Bezoekerscentrum met zijn lasershow en film waardoor u de voorbije gebeurtenissen beter begrijpt.
 

Het Panorama van de Slag van Waterloo, naast het bezoekerscentrum, is een rond gebouw dat voor de 100ste verjaardag van de slag gebouwd werd. Het herbergt een monumentaal schilderij van de slag van de hand van de Franse schilder Louis Demoulin. Dit schilderij bedekt alle binnenmuren van het centrum en plaats de bezoeker zo te midden van een slagveld in 3D. Het panorama is een mooi voorbeeld van een toeristische attractie die gewijd is aan het militaire domein!