Wat is er te doen in de omgeving van Stavelot?

De omgeving van Stavelot biedt je ook mooie verrassingen! Langs bewegwijzerde wandelingen of op de RAVeL ontdek je de watervallen van Coo, prachtige vergezichten en een opmerkelijke landelijke habitat. Je voelt je hier meteen thuis.

Het pretpark Plopsa Coo

Ontdek in hartje Ardennen een ideale mix van natuur, avontuur en plezier. In dit attractiepark ontmoet je heel wat TV-helden, zoals Wickie de Viking of Maya en kan je met volle teugen genieten van meer dan 20 attracties. Je kan er ook de spectaculaire watervallen bewonderen. Vergeet ook zeker niet de stoeltjeslift te nemen. Van boven heb je een prachtig uitzicht op de site en op de vallei.

RAVeL en Pre-RAVeL

Naast honderden kilometers wandelen in en rond de stad kan je ook genieten van de twee RAVeLs die in Stavelot passeren. Op de eerste, Lijn 45, kan je 22 km fietsen over een geasfalteerde weg. De tweede, de pre-RAVeL van Lijn 44, is goed voor een tocht van 12 km over een grindpad. Langs deze twee RAVeLs zijn er heel wat logementen met label ‘Fiets Welkom’.

Kasteel Reinhardstein

Het kasteel Reinhardstein werd in 1354 gebouwd door Renaud de Waimes. Het was de thuisbasis van veel families. Het werd na de Franse Revolutie volledig vernield en in 1969 heropgebouwd. Het is nu omgetoverd tot een museum. Ontdek de wapenrustingen, wapen- en hellebaardcollecties, wandtapijten en het meubilair van toen.