pdf

Quebec in België - Groots poutinefeest in Villers-la-Ville

  • Bijeenkomst
Evenement gepland voor de maand juni 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.

Geniet van een rijkelijk houthakkersontbijt! Kom naar het Groots poutinefeest in Villers-la-Ville waar je nog andere activiteiten wachten.

Sinds 2010 organiseert de toeristische dienst van Villers-la-Ville elk jaar een themadag en dit jaar is dat thema "Quebec". Villers-la-Ville laat je op die dag proeven van het typische houthakkersontbijt en de welbekende poutine.

Laat je door dit feestelijke ontbijt onderdompelen in de sfeer van Quebec! Je zal niet alleen de kans krijgen om de lokale smaken, zoals onder andere die van de esdoornsiroop, te proeven, maar je zal ook van de gelegenheid gebruik kunnen maken om informatie en documentatie te verkrijgen om er zelf naartoe te gaan!

Er zullen veel partners aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden en om allerlei informatie mee te geven. Ook liedjes, muziek en andere activiteiten zullen niet ontbreken op deze prachtige dag.

In Wallonië is het toeristische thema van 2017 "Smullen in Wallonië". Vanuit het oogpunt van dat thema nodigen we als eregasten Waalse producenten uit die hun producten exporteren naar Quebec.

Poutine?

Poutine is een typisch gerecht van Quebec dat bestaat uit frietjes en kaas (verse cheddar) en gewoonlijk overgoten wordt met een bruine saus.

De oorsprong van het gerecht is niet echt gekend en er bestaan veel varianten van: je kan verschillende sauzen en kazen gebruiken, andere ingredienten toevoegen,etc.

Zo halen we een beetje Quebec naar België!

Praktisch

  • € 5 per persoon voor het ontbijt of de poutine. Inschrijven is noodzakelijk!
  • Ontbijt vanaf 9.30 uur en het Grote feest van de poutine vanaf 11 uur.

 

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand juni 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.